ęłęóęłęó ęłęóCannelloni nadziewane mięsem mielonym ęłęóopakowanie makaronu Cannelloni
ęłęó50 dkg miesa mielonego
ęłęópół kostki masła
ęłęó20 dkg sera żółtego (twardego
ęłęó3 szklanki mleka
ęłęópuszka przecieru pomidorowego
ęłęó1 jajko
ęłęóprzyprawy (pieprz, wegeta, sól
ęłęóMięso przygotowujemy jak na kotlety mielone tylko bez bułki (jeżeli mięso jest zbyt luźne dodajemy odrobinę tartej bułki
ęłęóNapełniamy mięsem rurki Cannelloni. Układamy je w blaszce wcześniej wysmarowanej masłem(blaszka nie może być zbyt płytka) odstawiamy
ęłęóPrzygotowujemy sos: Mleko, pozostałe masło, koncentrat i przyprawy zagotowywujemy w garnuszku mieszając aby się nie przypaliło. Zalewamy sosem uprzednio przygotowane rurki tak żeby były całkowicie zakryte. Na koniec posypujemy wszystko żółtym serem uprzednio starkowanym na tarce z dużymi oczkami
ęłęóWstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 40 min. (sprawdzamy w między czasie widelcem czy rurki są miękie
piotr.lukasz