Cannelloni.doc

(3 KB) Pobierz

ęłęóęłęó                                               ęłęóCannelloni nadziewane mięsem mielonym
ęłęóopakowanie makaronu Cannelloni

ęłęó50 dkg miesa mielonego

ęłęópół kostki masła

ęłęó20 dkg sera żółtego (twardego

ęłęó3 szklanki mleka

ęłęópuszka przecieru pomidorowego

ęłęó1 jajko

ęłęóprzyprawy (pieprz, wegeta, sól

ęłęóMięso przygotowujemy jak na kotlety mielone tylko bez bułki (jeżeli mięso jest zbyt luźne dodajemy odrobinę tartej bułki

 

ęłęóNapełniamy mięsem rurki Cannelloni. Układamy je w blaszce wcześniej wysmarowanej masłem(blaszka nie może być zbyt płytka) odstawiamy

ęłęóPrzygotowujemy sos: Mleko, pozostałe masło, koncentrat i przyprawy zagotowywujemy w garnuszku mieszając aby się nie przypaliło. Zalewamy sosem uprzednio przygotowane rurki tak żeby były całkowicie zakryte. Na koniec posypujemy wszystko żółtym serem uprzednio starkowanym na tarce z dużymi oczkami

ęłęóWstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 40 min. (sprawdzamy w między czasie widelcem czy rurki są miękie

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin