ok. 1/2 torebki mąki,2 jaja1 margaryna,1 szkl. śmietany gęstej i kwaśnej5 - 10 dkg drożdży1/2 szkl. cukru bo są na słodko.Drożdże rozpuścić w śmietaniejak zaczną pracować to z wymienionych składników wyrobić ciasto z zaczynemdrożdży.Zarobione ciasto dać na 2 godz. do lodówki, ale można zrobić je dzień wcześniej.Rozwałkować część ciasta ( a pozostałe leży dalej w lodówce i tak po kawałku odkrajam ) i pociąć w pasy na szerokość 10 - 12 cm.A teraz pas na ukośne trójkąty.Tak jak by porysować zęby od góry w dół.Podstawa trójkąta na 8 cm.Na wyciętym trójkącie ułożyć wielkości wiśni nadzienie i zrolować rogaliki od podstawy do szpica.Nagrzać piekarnik do 200 stopni temp. i piec ok. 10 - 15 min.Robić szybko ! Upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem.Przepis wypróbowany, zawsze się udaje, polecam Smacznego !Bardzo dziękuję za wpisy i wszystkie V. pozdrawiam i te komentujące i te odwiedzające.
aganarczu