Pieczone piersi kaczki z jablkami(1).txt

(0 KB) Pobierz
4 jab�ka

s�l

czerwony pieprz

listki laurowe

olej

 

 

Mi�so umy�, wytrze� papierowym r�cznikiem, delikatnie ponacina� sk�r�.
 Natrze� sol� i czerwonym pieprzem. Posmarowa� olejem, doda� listki laurowe( 3/4 szt.), 
zawin�� w foli� i odstawi� do lod�wki na kilka godzin.

Jab�ka obra�, pokroi� w �wiartki, wydr��y� z nasion.

Na rozgrzany olej po�o�y� mi�so, przesma�y� z dw�ch stron.
 Nast�pnie ca�o�� prze�o�y� do naczynia �aroodpornego, doda� cz�� jab�ek i wstawi� do piekarnika. 
Piec w temp. oko�o 180 st. Co jaki� czas, mi�so nale�y polewa� sosem. Gdy mi�so b�dzie mi�kkie,
 pod koniec pieczenia wrzuci� reszt� jab�ek. Zdj�� pokryw� i da� czas, �eby jab�ka delikatnie si� podpiek�y.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin