Czereśnie marynowane.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5856721 UNPDF
Czereśnie marynowane
Składniki:
- 1 kg jasnych czereśni marynata: - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki octu winnego - 2 łyżki
miodu - 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy - 3 goździki - 1 kawałek cynamonu (2 cm)
- 6 ziaren pieprzu - 5 ziaren ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Ogonki owoców przyciąć do połowy. Czereśnie umyć, starannie osączyć i ułożyć w
słoikach twist off. Przygotować marynatę: w moździerzu zgnieść ziarna pieprzu i ziela
angielskiego. Zagotować 1 szklankę wody z dodatkiem octu, miodu, cukru, skórki
pomarańczowej, goździków, cynamonu, pieprzu, ziela angielskiego oraz soli. Czereśnie
zalać marynatą, słoiki szczelnie zamknąć, pasteryzować 20 minut w temperaturze 90ºC.
Czereśnie marynowane są znakomitym pikantnym dodatkiem do pasztetów i pieczeni
cielęcej na zimno.
Plik z chomika:
emikra8
Inne pliki z tego folderu:
Cukinia z pomidorami.doc
(21 KB)
Czosnek marynowany.doc
(342 KB)
Dżem truskawkowo - jabłkowy.doc
(501 KB)
Gałązki winogron w marynacie.doc
(22 KB)
Jabłka z miętą w syropie.doc
(317 KB)
Inne foldery tego chomika:
00 Wiedza
01 Przekąski
02 Zupy
03 Główne
04 Desery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin