Dżem morelowy.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5856883 UNPDF
Dżem morelowy
Składniki:
2 kg owoców 1 kg cukru
Sposób wykonania:
Owoce umyć i osączyć. Mniej dojrzałe pokroić na ćwiartki i odłożyć. Bardzo dojrzałe
przepołowić, włożyć do rondla z grubym dnem, wsypać cukier i podgrzewać na małym
ogniu, często mieszając. Gdy się całkowicie rozpadną, dodać resztę moreli i gotować
dalej, aż masa owocowa stanie się szklista. Kilka razy delikatnie zamieszać. Napełnić
dżemem wypażone słoiki typu twist (najlepiej o pojemności 0,33 l) i zakręcić.
Pasteryzować 15 minut.
Plik z chomika:
emikra8
Inne pliki z tego folderu:
Cukinia z pomidorami.doc
(21 KB)
Czosnek marynowany.doc
(342 KB)
Dżem truskawkowo - jabłkowy.doc
(501 KB)
Gałązki winogron w marynacie.doc
(22 KB)
Jabłka z miętą w syropie.doc
(317 KB)
Inne foldery tego chomika:
00 Wiedza
01 Przekąski
02 Zupy
03 Główne
04 Desery
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin