Keks śmietanowo.doc

(20 KB) Pobierz
Keks śmietanowo-truskawkowy

Keks śmietanowo-truskawkowy

3/4 kg truskawek, 35 dag twarogu, 70 dag cukru, 1/4 szklanki syropu
truskawkowego, sok i starta skórka z cytryny, 6 łyżek żelatyny, szklanka
śmietany kremówki.

1/2 kg truskawek zmiksować z twarogiem, cukrem i syropem. Dodać sok i startą
skórkę z cytryny. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody. Dodać razem ze
sztywno ubitą śmietaną do masy twarogowej. Resztę truskawek pokroić w plastry i
wrzucić do masy. Keks przełożyć do wąskiej, prostokątnej foremki i wstawić na
około 3 godziny do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin