CIASTO:
3 szklanki mąki;
1 kasia;
3 łyżki cukru;
5 żółtek;
3 łyżeczki proszku do pieczenia;
wszystko zagnieść; ciasto podzielić na dwa kawałki, jedną do lodówki, a drugą na blachę.
½ kg sera;
1 jajo;
1 budyń śmietankowy;
½ szklanki cukru;
½ kostki masła
wszystko zmiksować;
brzoskwinie(jedna puszka) odcedzić, pokroić i wyłożyć na ser;
masę serową wykładamy na uprzednio rozłożone na blasze ciasto, a następnie rozkładamy równomiernie pokrojone brzoskwinie, na nich układamy bitą pianę(z 5 żółtek + ½ szklanki cukru + 2 łyżki mąki ziemniaczanej) na to wszystko trzemy ciasto, które było w lodówce.
1 margaryna;
3 łyżeczki cukru;
4 żółtka;
70 – 100 dag sera
¾ szklanki cukru;
3 (4) żółtka;
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
½ kostki masła;
4 białka;
4 łyżeczki cukru;
1 budyń waniliowy
PRZYGOTOWANIE:
ciasto, masa serowa, brzoskwinie, białka ubite z cukrem, ciasto starte na tartce,
SMACZNEGO
piotr.lukasz