"TRZY SMAKI" - deser z twarożku
Składniki:
9 płatków Żelatyny WINIARY
szklanka mleka
50 dag serka homogenizowanego
po 4 łyżki soku z cytryny i czarnej porzeczki
5 dag cukru pudru
8 dag czekolady
25 dag kremówki
orzeszki laskowe
wiśnie koktajlowe
Żelatynę namocz. Serek i mleko energicznie wymieszaj na puszystą masę. Namoczoną żelatynę rozpuść w 4 łyżkach wrzącej wody, po czym połącz z masą i wymieszaj. Krem podziel na 3 części. Jedną wymieszaj z sokiem z czarnej porzeczki, dodaj 1/3 cukru pudru i nałóż do pucharków.
Drugą część wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj 1/3 cukru pudru i włóż do pucharków. Trzecią część połącz ze stopioną czekoladą, zmielonymi orzeszkami i resztą cukru. Nałóż na pozostałe warstwy kremu. Deser ozięb. Każdą porcję ozdób ubitą śmietaną, wisienką i (ewentualnie) wiórkami czekoladowymi.
MAXXDATA