Skrzydełka z rusztu.rtf

(5 KB) Pobierz
Skrzyde³ka z rusztu

Skrzydełka z rusztu

 

Składniki na 4 porcje:

12-16 skrzydełek kurczaka

marynata:

mały kubeczek jogurtu naturalnego

2 łki oleju

4 ząbki czosnku

łka curry

łka octu winnego

szczypta chili

pieprz

Jarzynka do mięs WINIARY

 

Jogurt wymieszaj z olejem, octem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Umyte i osuszone na papierowym ręczniku skrzydełka zalej marynatą, po czym na pewien czas odstaw w chłodne miejsce. Po kilku godzinach wyjmij skrzydełka z marynaty, ułóż je na wysmarowanym olejem ruszcie. Następnie przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Po 10 minut zdejmij folię ze skrzydełek i piecz je jeszcze 10-15 minut.

 

Podawaj gorące z pieczywem i musztardą lub sosem przyrządzonym z żurawiny, jogurtu i chrzanu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin