Zapiekanka z ziemniaków, mielonki i szpinaku.rtf

(6 KB) Pobierz
Zapiekanka z ziemniaków, mielonki i szpinaku

Zapiekanka z ziemniaków, mielonki i szpinaku

 

Składniki:

50 dag ziemniaków

20 dag mielonki

1 kg świeżego szpinaku

10 dag żółtego sera

3 łki tartej bułki

3 łki oleju

3 ząbki czosnku

uszcz do formy

l

2 łki posiekanego koperku

 

Mielonkę pokrój w kostkę, a obrane, umyte ziemniaki - w plastry. Szpinak opłucz, sparz, osącz i posiekaj, wymieszaj z mielonką, startym serem, drobno posiekanym czosnkiem, ł tartej bułki, pol.

 

Na dnie żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem ułóż połowę porcji ziemniaków, polej je olejem (łka) i posyp połową porcji koperku. Na tym ułóż szpinak, a na szpinaku drugą połowę porcji ziemniaków.

 

Polej olejem i posyp pozostałą buł. Zapiekaj bez przykrycia w gorącym piekarniku około 30 minut. Po wyjęciu posyp pozostałym koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin