Przekładaniec ziemniaczany.rtf

(6 KB) Pobierz
Przek³adaniec ziemniaczany

Przekładaniec ziemniaczany

 

Składniki:

1 kg ugotowanych ziemniaków

lub Puree ziemniaczane o smaku bekonowym z grzankami

Danie w 5 minut WINIARY (2 opakowania)

60 dag gotowanej wołowiny z wywaru

szklanka Bulionu warzywnego WINIARY

2 cebule

łka oleju

15 dag rodzynek

2 łki masła

tymianek, sól, pieprz

 

Cebulę posiekaj i w płaskim rondlu zrumień na oleju. Ziemniaki zagnieć lub przygotuj piure według przepisu na opakowaniu.

 

Mięso zmiel, włóż do cebuli, dodaj rodzynki, tymianek, sól i pieprz. Wszystko razem przesmaż i wlej bulion. Duś - cały czas mieszając - przez 5-7 minut.

 

W żaroodpornym naczyniu układaj warstwami: połowę ugniecionych ziemniaków, masę mięsną i drugą połowę ziemniaków. Wierzch pokryj wiórkami masła. Wstaw do gorącego piekarnika na 40 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin