Barszcz wigilijny.doc

(20 KB) Pobierz
Barszcz wigilijny:

Barszcz wigilijny:

 

Kilka grzybów wypłukać i namoczyć w wodzie, a następnie ugotować te grzybki w wodzie w ktorej się moczyły. Wywar odcedzic , kilka grzybów pokroić , pozostałe zużyć jako farsz do uszek.

 

Buraki czerwone, włoszczyznę(marchew, pietruszkę, kawalek selera i pora) umyć, obrać i pokroić w kostkę.

Cebulę obrać i posiekać drobno.

Do rondla włożyć pokrojone buraki , włoszczyznę i cebulę, zalać wodą , dodać liść laurowy i posiekane grzyby i gotować do miękkości. Później dodać wywar z grzybów i mieszając zagotować razem, przyprawić do smaku: sól, pieprz, odrobina cukru

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin