Parfait cappuccino.doc

(217 KB) Pobierz
Parfait cappuccino

 

 

Parfait cappuccino

3 żółtka

70 g cukru

1 łyżka rozpuszczalnej kawy espresso

20 ml likieru Tia Maria

1 filiżanka espresso

375 ml (3/8 I) śmietanki kremowej

kakao w proszku

W gorącej kąpieli wodnej ubić żółtka z cukrem, kawą w proszku i likierem. Następnie masę ubijać na zimno.250 ml (1/4 l) śmietanę ubić na sztywno i podzielić na dwie porcje. Napełnić masą w 3/4 duże filiżanki do kawy i wstawić do zamrażalnika, żeby się dobrze zamroziły. w 3/4 duże filiżanki do kawy i wstawić do zamrażalnika, żeby się dobrze Parfait wyjąć z zamrażalnika około 15 minut przed poda­niem. Pozostałą śmietanę ubić na pół sztywno i położyć na wierzchu filiżanek. Serwować lekko posypane kakao.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin