Roladki śledziowe z grzybami.pdf

(41 KB) Pobierz
34420139 UNPDF
Roladki śledziowe z grzybami
Składniki
60 dag solonych płatów śledziowych, 3 cebule, 2-3 łyżki oleju, 5
dag suszonych grzybów, 3-4 ogórki kiszone, zielenina, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Grzyby moczyć kilka godzin, po czym ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem
odrobiny soli. Płaty śledziowe wymoczyć, następnie osączyć, zdjąć skórę i usunąć ości.
Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Osączone grzyby drobno pokroić, dodać
do cebuli, dusić razem kilka minut. Przyprawić do smaku i wymieszać z posiekaną
zieleniną. Na każdym płacie śledziowym ułożyć warstwę przygotowanego farszu,
zrolować i spiąć wykałaczką. Przed podaniem udekorować roladki plasterkami ogórka
kiszonego. Podawać z pieczywem razowym. (100 g - 160 kcal).
 
34420139.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin