Sernik na zimno na biszkoptach
Super przepis na sernik na zimno na biszkoptach. Wypróbuj przepis już dziś, a przekonasz się jak łatwo przygotować wyjątkowe ciasto - sernik na zimno z biszkoptami i owocami (brzoskwiniami z puszki lub owocami sezonowymi: truskawkami). Sernik na zimno doskonale sprawdza się również na świątecznym stole.
Składniki:
· MASA SEROWA
· 18 dag śmietanki kremówki 30%
· 2 łyżki cukru pudru
· 35 dag serka waniliowego homogenizowanego "Danio"
· 1 czubata łyżka żelatyny
· 1,5 puszki brzoskwiń (lub mniej)
· 1 galaretka brzoskwiniowa
· okrągłe biszkopty na spód sernika
Przepis na masę serową:
Śmietankę kremówkę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i jeszcze przez chwilę ubijać. Następnie stopniowo dodawać serki waniliowe, wymieszać (można przez chwilę ubić mikserem). Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (około 1 cm wody w szklance), lekko przestudzić i wlać do masy serowej cały czas miksując mikserem na najwyższych obrotach, aby nie powstały grudki.
Przekładanie ciasta:
Tortownicę (średnica 22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Poukładać biszkopty. Na biszkopty poukładać pokrojone w paski brzoskwinie i przełożyć masę serową, schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody i przestudzić. Następnie dolać 1/2 szklanki soku z brzoskwiń i zostawić do stężenia. Gdy galaretka będzie prawie gotowa wyjąć sernik z lodówki i na masie serowej poukładać pozostałe pokrojone brzoskwinie. Na wierzch wylać tężejącą galatetkę. Sernik schłodzić przez noc w lodówce.
************************************************************
http://www.ciasta.net/serniki-na-zimno.php
Sernik na zimno z morelami
Kolejny przepis na sernik na zimno z serków homo ze świeżymi owocami. Tym razem proponujemy przygotować sernik z morelami. Przepis oraz przygotowanie ciasta jest proste i łatwe, a smak sernika z morelami jest rewelacyjny: delikatny, orzeźwiający i chłodny - w sam raz na lipcowe upały. Porcja na tortownicę o średnicy 24 cm.
Zdjęcia:
Ciasta.net
Data dodania:
12.07.2012r.
· 75 dag serka homogenizowanego waniliowego
· 6 łyżek cukru pudru
· 1 łyżka cukru waniliowego
· 3 łyżki żelatyny
· 2 galaretki morelowe (lub brzoskwiniowe)
· 30 dag moreli (bez pestek)
Przepis:
Na samym początku rozpuścić 2 galaretki morelowe (mogą być również brzoskwiniowe) w 3 szklankach wrzącej wody, wymieszać i przestudzić. W tym czasie przygotować tortownicę (średnica 24 cm), dno wyłożyć papierem do pieczenia (może być również papier śniadaniowy), posmarować masłem, boki również posmarować masłem. 10 dag moreli pokroić w kosteczkę (u mnie ze skórką), a pozostałe 20 dag pokroić w paski (w księżyce). Następnie rozpuścić żelatynę w małej ilości wrzącej wody (ok. pół szklanki wody) i dokładnie wymieszać, przestudzić. Serki waniliowe wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać 10 łyżek przestudzonej, ale nie stężonej galaretki i 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny, zmiksować na małych obrotach. Dodać 10 dag moreli pokrojonych w kosteczkę, wymieszać i przelać do tortownicy. Wstawić do lodówki, aby masa stężała. Do drugiej części serka dodać resztę przestudzonej żelatyny i zmiksować mikserem na małych obrotach. Masę przelać na masę z galaretką i morelami, ponownie wstawić do lodówki. Gdy masa lekko stężeje poukładać morele i zalać tężejącą galaretką morelową. Znów sernik wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego.
*************************************************
Sernik na zimno z malinami
Wyśmienity sernik na zimno z malinami i galaretką malinową. Nie wiesz jak przygotować taki sernik? Zobacz nasz prosty przepis, a przekonasz się jak łatwo i szybko można przygotować orzeźwiający i kuszący kolorami sernik bez pieczenia z pysznymi malinami. Porcja na tortownicę o średnicy 24 cm. Sernik jest rewelacyjny, dlatego bardzo szybko znika z talerza. Polecamy.
01.07.2012r.
· 85 dag serka homogenizowanego waniliowego
· 3 łyżki czubate żelatyny
· 2 galaretki malinowe
· 60 dag malin
Przygotować tortownicę o średnicy 24 cm, dno wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem, boki również posmarować masłem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzącej wody tak, aby dało się wymieszać (na 3 łyżki żelatyny ok. pół szklanki wody), dokładnie wymieszać i lekko przestudzić. Serki waniliowe wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie powoli wlewać przestudzoną żelatynę i cały czas miksować mikserem na małych obrotach. Masę serową przełożyć do tortownicy (ok. 2/3 części), poukładać połowę malin i wyłożyć pozostały ser. Wstawić do lodówki. Galaretki malinowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wymieszać, przestudzić. Ser wyjąć z lodówki. Na wierzch poukładać pozostałe maliny i zalać tężejącą galaretką. Ponownie sernik wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Smacznego.
******************************************************
Sernik na zimno
Świetny deser z serków homogenizowanych na lato. Sernik na zimno - doskonałe ciasto dla całej rodziny. Przepis na dużą tortownicę.
Przysłała:
Krysia
10.06.2007r.
· 4 serki homogenizowane
· 1 szklanka cukru pudru
· 1 cukier waniliowy
· 1 żelatyna 50 g
· 2 galaretki pomarańczowe
· 1 galaretka truskawkowa
· 1 puszka brzoskwiń
Galaretkę truskawkową rozpuścić i odstawić do stężenia (można dzień wcześniej). Żelatynę namoczyć w 3/4 szklanki przegotowanej zimnej wody. Wymieszać i odczekać 1/2 godziny. Dodać 2 szklanki gorącej przegotowanej wody, wymieszać i odstawić do wystudzenia. 2 galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Część brzoskwiń pokroić w kostkę - część zostawić do dekoracji. Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę. Trzymać w lodówce. Serki homogenizowane włożyć do dużego naczynia. Dodać cukier puder i cukier waniliowy - wymieszać. Dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelatynę - wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie. Wszystko razem wymieszać. Wylać na wysmarowaną masłem tortownicę i wyrównać. Udekorować pozostałymi brzoskwiniami. Zalać dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową. Wstawić do lodówki.
A-n-i-t-a