Ryba w śmietanie.doc

(42 KB) Pobierz
Ryba w śmietanie

Ryba w śmietanie

 

Składniki:

·         500 g mintaja

·         200 ml śmietany słodkiej 30%

·         2 jajka

·         mąka

·         sok z cytryny

·         sól, pieprz

·         vegeta

 

Przygotowanie:

Rybę pokroić w dzwonka, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w jajkach i mące, a następnie usmażyć. Na patelnię, na której smażona była ryba (jeśli jest przepalony tłuszcz, należy go zlać), wlać słodką śmietanę. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Mieszać i czekać aż śmietana zgęstnieje. Polać kawałki ryby śmietanowym sosem. Podawać posypane czarnym pieprzem i natką pietruszki.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin