Blok czekoladowy.docx

(33 KB) Pobierz

Blok czekoladowy

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 25 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
Kaloryczność: 260 kcal/porcja
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

20 dag czekolady

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

10 dag masła

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

15 dag herbatników

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki miodu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

kilkanaście wisienek z dżemu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Do miski włóż połamane herbatniki i rozdrobnioną czekoladę. Miskę wstaw do garnka z gotującą się wodą, mieszaj, aż czekolada się rozpuści. W rondelku rozpuść masło z miodem, mieszając, dodawaj do nich czekoladę. Ciasto wylej na formę wyłożoną pergaminem, powciskaj wisienki. Dobrze schłodź.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/79456b01428ddfbb7b79f999155ed5a2,5,12.jpg

http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin