Kolorowy Raj.doc

(26 KB) Pobierz

Biszkopt:

4 jajka

3/4 szklanki cukru

3/4 szklanki mąki

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

500 ml śmietany 30%

2 "śnieżki"

25 dag kokosu

2 białe czekolady

 

Upiec biszkopt w prostokątnej formie o wymiarach 25 na 36 cm, ostudzić. 1 1/2 tabliczki czekolady zetrzeć na tarce o małych oczkach, a resztę czekolady zetrzeć na dużych oczkach i zostawić do dekoracji. Śmietanę wlać do naczynia, dodać "śnieżkę" i ubić. Następnie dodać kokos i startą na małych oczkach czekoladę. Gotowy krem wyłożyć na biszkopt, posypać czekoladą. Ciasto włożyć do lodówki na 2 godziny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin