Rafaello.doc

(25 KB) Pobierz
Rafaello

 

                                                  Rafaello

 

Biszkopt:     7 jaj

                    1,5 szklanki mąki

                    2 łyżki octu

                    1 szklanka cukru

                    1 cukier waniliowy

                   1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno dodać cukier + cukier waniliowy – dalej ubijać. Żółtka dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem. Delikatnie wymieszać z białkami. Dodać mąkę. Wymieszać. Piec 20-25 min.

Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić.

Górną część drobno pokruszyć, a dolną odwrócić spodem do góry.

Masa śmietanowa I : ½ l. śmietany słodkiej (30%)

                                    2 białe czekolady

                                    5-7 łyżek wiórek kokosowych

                                   (może być cała paczka 10 dkg)

Podgrzać. Ostudzić dodać pokruszony biszkopt i wyłożyć na drugą część biszkoptu.

Masa śmietanowa II: ½ l. śmietany słodkiej (30%)

                                  1 łyżka cukru

                                  1 cukier waniliowy

                                  1 mała żelatyna

                                  10 dkg wiórek kokosowych.

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. Wody ostudzić i wymieszać ze śmietaną. Wyłożyć na ciasto i posypać wiórkami.

Ciasto przed podaniem schłodzić.

 

 

 

 

 

                                                  Rafaello

 

Biszkopt:     7 jaj

                    1,5 szklanki mąki

                    2 łyżki octu

                    1 szklanka cukru

                    1 cukier waniliowy

                   1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno dodać cukier + cukier waniliowy – dalej ubijać. Żółtka dokładnie wymieszać z proszkiem do pieczenia i octem. Delikatnie wymieszać z białkami. Dodać mąkę. Wymieszać. Piec 20-25 min.

Upieczony i wystudzony biszkopt przekroić.

Górną część drobno pokruszyć, a dolną odwrócić spodem do góry.

Masa śmietanowa I :  ½ l. śmietany słodkiej (30%)

                                    2 białe czekolady

                                    5-7 łyżek wiórek kokosowych (może być cała paczka 10 dkg)

Podgrzać. Ostudzić dodać pokruszony biszkopt i wyłożyć na drugą część biszkoptu.

Masa śmietanowa II: ½ l. śmietany słodkiej (30%)

                                  1 łyżka cukru

                                  1 cukier waniliowy

                                  1 mała żelatyna

                                  10 dkg wiórek kokosowych.

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. Wody ostudzić i wymieszać ze śmietaną. Wyłożyć na ciasto i posypać wiórkami.

Ciasto przed podaniem schłodzić.

 

 

 

                                  

 

 

                                  

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin