1 opakowanie ciasta francuskiego* 1 pęczek pietruszki* 1 pęczek koperku* 2 cebulki dymki* 2 cytryna* 1 marchewka* kawałek 2 cm korzenia imbiru* sól
Przygotowanie jest proste i nie zabiera zbytnio czasu. Natkę pietruszki, koperek i cebulkę drobno kroję i przekładam do miski. Marchewkę obieram i ścieram na drobnych oczkach. Podobnie postępuję z korzeniem imbiru. Do tego wszystkiego dodaje skórkę otartą z cytryny i solę „zieleninę”. Mieszam dokładnie i taki farsz układam na przeciętym wzdłuż cieście francuskim. Zwijam płatki ciasta ciasno w rulon, tak, że powstają dwie długie parówki ;) Nakłuwam je gęsto widelcem i wstawiam do piekarnika na około 15 minut. Po wystudzeniu tnę ostrym nożem na krokieciki. Podaję jako jedną z przystawek.
kaska1562