Żeberka w kapuście.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
17222466 UNPDF
Żeberka w kapuście
Przygotowanie:
Żeberka umyć, pokroić na porcje, posolić i oprószyć 1 łyżką mąki. Cebule obrać,
opłukać i pokroić w plastry. Czosnek obrać i drobno posiekać. Żeberka obrumienić na
smalcu i przełożyć do rondla. Na pozostałym na patelni tłuszczu usmażyć cebulę i
dodać do żeberek. Mięso dusić do miękkości, podlewając wodą. Kwaszoną kapustę
posiekać, ugotować na pół miękko i przełożyć do żeberek. Dodać kminek wraz z
czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem i dusić około 20 min. Słoninę pokroić w kostkę,
usmażyć, oprószyć pozostałą mąką, dodać do potrawy i chwilę gotować. Żeberka w
kapuście podawać na gorącą z chlebem.
Składniki:
1,2 kg żeberek wieprzowych, 1,5 kg kwaszonej kapusty, 2 cebule, 5 dag słoniny, 3 łyżki
smalcu, 2 łyżki mąki pszennej, 1 ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku, sól, pieprz czarny
ziarnisty, kminek, pieprz czarny ziarnisty.
Produkty
Kminek
Pieprz czarny ziarnisty
Plik z chomika:
witmat1
Inne pliki z tego folderu:
_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf
(288 KB)
7 patentów na idealnego grilla.pdf
(705 KB)
13 przepisów na bezmięsne dania z grilla.pdf
(1144 KB)
43.jpeg
(89 KB)
50 przepisów_Mięso_wołowina_wieprzowina_Góra_1991.pdf
(12339 KB)
Inne foldery tego chomika:
JAN PAWEŁ II
Klaus Kinski
Pociągi Pancerne
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin