KLOPSY WOŁOWO.docx

(179 KB) Pobierz

KLOPSY WOŁOWO-MIĘTOWE  Z MAKARONEM

1.       Lista składników:

       

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

         

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

2.       Pozostałe przyprawy:…………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

3.       Wykonanie:

a)      Mięso mielone zmieszać z jajkiem, bułką…………………………………………………. i mąką …………………………………………………………… oraz przyprawami.

b)     Formować nieduże klopsy wilgotnymi rękami. Wrzucać na gotujący się wrzątek z kostką………………………………………………………………… .

c)      Gotować około pół godziny i po tym czasie dodać przecier…………………………………….

d)     Zagęścić sos odrobiną mąki ziemniaczanej

e)      Ugotować makaron kokardki lub rurki ALDENTE czyli……………………………………………

f)       Klopsy podajemy z makaronem, ziemniakami lub kluskami i surówką.

4.      Jakie znasz rodzaje makaronu, który podajemy z różnego rodzaju sosami?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Zgłoś jeśli naruszono regulamin