Dorsz na słodko.docx

(70 KB) Pobierz

 

 

Dorsz na słodko-kwaśno
 

 

 

 

Porcje: 2-3  Koszt: ? zł  Trudność: prosty  Czas: 40 min. Kaloryczność: ?

 

 

 

http://j.o2.pl/reklama/ub/start2/300/n_300x200_02.jpg

Składniki:
- 450g filetu z dorsza, pokrojonego na mniejsze kawałki,
- 400g sosu Uncle Ben’s® słodko-kwaśnego,
- szklanka ugotowanego ryżu,
- poszatkowana natka pietruszki (opcjonalnie).

Jak przyrządzić?
1) Rybę oprószyć solą, pieprzem i mąką pszenną, usmażyć na złoty kolor, zdjąć z patelni.

2) Na patelnię wlać sos Uncle Ben’s® słodko-kwaśny, doprowadzić do wrzenia, dodać ryż, smażyć przez 5 minut.

3) Do podsmażonego risotto dodać kawałki smażonej ryby.

Jak podawać?
Podawać na ciepło posypane natką pietruszki (opcjonalnie).

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin