Tabele cz. I - KRÓTKA INSTRUKCJA OBSŁUGI CZŁOWIEKA 01-02-2004
Tabela 1
Produkty zawierające od 0 do 0,5 g tłuszczu na 1 g białka praktycznie bez węglowodanów.
Produkt (100g)
Kcal
Białko
Tłuszcz
B:T
Żelatyna
343
83,6
0,0
1 : 0,0
Białko jajka
36
10,8
Dorsz (filety)
69
16,5
0,3
Sandacz
43
10,4
0,2
Szczupak
47
11,0
Flądra
29
6,7
Krewetki
34
7,2
Okoń
50
11,3
0,5
Ser twarogowy chudy
104
21,2
1,2
1 : 0,1
Ostrygi surowe
10,2
0,9
Cielęcina (udziec)
92
17,2
2,4
Flaki wołowe
84
16,0
2,2
Wątroba wołowa
avi21