Baranek cytrynowy .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki : * 1 opakowanie ciasta cytrynowego (np. dr Oetkera) * 140 g masła * 2 jaja * 2 łyżki kakao * 2 łyżki bułki tartej * 100 g wiórków kokosowych * 50 g płatków czekolady Sposób przygotowania: Do ciasta w proszku dodać 100 g miękkiego masła, jaja i 100 ml wody, ciasto przygotować wg przepisu na opakowaniu. Dodać kakao i 1 łyżkę wody. Piekarnik rozgrzać do 175ºC. Formę do pieczenia baranków natłuścić, oprószyć bułką i wyłożyć ciastem do 2/3 wysokości. Formę wstawić do piekarnika, baranka piec około 50 min., przestudzić w formie, wyjąć i wystudzić. Polewę z ciasta cytrynowego wymieszać z 2 łyżkami gorącej wody i 40 g roztopionego masła, polać baranka. Wiórki kokosowe wymieszać z czekoladowymi, posypać baranka.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin