Kiełbasa Metka.rtf

(0 KB) Pobierz

Metka

 

Skladniki:

Mieso wolowe przerosniete nieco tluszczem 50 dag

Mieso wieprzowe tluste 1 kg

Slonina swieza 30 dag

Sol,pieprz naturalny mielony,przyprawa do zup w plynie,odrobina majeranku i zabek czosnku,woda

 

Przepis:

Mieso zemlec w maszynce o drobnych otworach wraz ze slonina.Do zmielonej masy dodac przyprawy w\g smaku i roztarty z sola zabek czosnku.Mase dokladnie wymieszac z niewielka iloscia wody.Przygotowana masa nadziewac oczyszczone wczesniej jelita naturalne lub jelita sztuczne tak , aby nie pozostalo w nich powietrze.Konce jelit zwiazac szpagatem i uwedzic w chlodnym dymie.Dobrze uwedzona metke przechowywac w chlodnym,ciemnym i suchym miejscu,zawieszajac na haku koncowka szpagat

Zgłoś jeśli naruszono regulamin