SAŁATKA PIECZARKOWA.doc

(19 KB) Pobierz
Śledź po żydowsku

SAŁATKA Z PIECZARKAMI

majonez - 2 łyżki
musztarda - 1 łyżeczka
oregano - 7-10 liści
pieczarki - 3 szt
pieprz czarny - 1 szczypta
pomidor - 1 szt
sałata lodowa - 1 szt
sól - 1 szczypta

Sałatę należy dokładnie opłukać, osuszyć, duże liście porwać na małe kawałki. Pomidor umyć pokroić na cząstki i usunąć stwardniałe kawałki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki. Liście sałaty wymieszać z kawałkami pomidora i pieczarek, całość oprószyć solą i pieprzem. Musztardę wymieszać z majonezem, sosem polać sałatkę, posypać listkami oregano

Zgłoś jeśli naruszono regulamin