Włoska pomidorowa z fasolą.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
59392336 UNPDF
Włoska pomidorowa z fasolą
Składniki Przepis
makaron
puszka białej fasoli
puszka pomidorów bez skórki
cebula
czosnek (jak ktoś lubi)
3 szklanki bulionu z kostki
bazylia
sól, pieprz, pół łyzeczki cukru
Rosołek z kostki rozpuścić we wrzątku. Wrzucić
pokrojone pomidory razem z zalewą. Cebulę
podsmażyć na złoto na oleju, dodać do pomidorówki.
Pogotować 20 min. Jeśli pomidory ładnie się nie
rozgotują zmiksować zupę (ja mam taka specjalną
nakładkę na mikser do rozdrabniania warzyw i
owoców). Sporo posolić i popieprzyć, troszke
pocukrzyć, wrzucić fasolę z puszki i bazylię, jeśli się
ma to pokrojoną świeżą.
Na talerz nałożyć ugotowany włoski makaron
(świderki, kolanka, w każdym razie jakiś większy)
przelany zimną wodą, żeby się nie sklejał i zalać
zupą.
Powinna być gęsta o ciekawym lekko kwaśnym
smaku. Od niedawna to ulubiona pomidorowa
mojego męża.
Plik z chomika:
hubira
Inne pliki z tego folderu:
Pomidor.jpg
(28 KB)
Pomidory faszerowane ryzem i rodzynkami.doc
(20 KB)
Pomidory faszerowane po rzymsku(2).doc
(23 KB)
Pomidory faszerowane jajecznicą.JPG
(70 KB)
pomidory faszerowane grzybami by Anik.doc
(24 KB)
Inne foldery tego chomika:
DANIA z białą rzodkwią
DANIA z boćwiny, sałaty rzymskiej,
DANIA z brukselki
DANIA z buraczków
DANIA z cebuli
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin