Włoska pomidorowa z fasolą.pdf

(33 KB) Pobierz
59392336 UNPDF
Włoska pomidorowa z fasolą
Składniki Przepis
makaron
puszka białej fasoli
puszka pomidorów bez skórki
cebula
czosnek (jak ktoś lubi)
3 szklanki bulionu z kostki
bazylia
sól, pieprz, pół łyzeczki cukru
Rosołek z kostki rozpuścić we wrzątku. Wrzucić
pokrojone pomidory razem z zalewą. Cebulę
podsmażyć na złoto na oleju, dodać do pomidorówki.
Pogotować 20 min. Jeśli pomidory ładnie się nie
rozgotują zmiksować zupę (ja mam taka specjalną
nakładkę na mikser do rozdrabniania warzyw i
owoców). Sporo posolić i popieprzyć, troszke
pocukrzyć, wrzucić fasolę z puszki i bazylię, jeśli się
ma to pokrojoną świeżą.
Na talerz nałożyć ugotowany włoski makaron
(świderki, kolanka, w każdym razie jakiś większy)
przelany zimną wodą, żeby się nie sklejał i zalać
zupą.
Powinna być gęsta o ciekawym lekko kwaśnym
smaku. Od niedawna to ulubiona pomidorowa
mojego męża.
59392336.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin