Babeczki kokosowe z biala czekolada
Podczas swiat mielismy kilkoro gosci. Sporym powodzeniem cieszyly sie babeczki z kokosem i czekolada. Inspiracja do ich wykonania byl ponizszy przepishttp://www.bbcgoodfood.com/recipes/4434/romantic-rose-cupcakesA to moje babeczeki:skladniki:
· 200 ml jogurtu naturalnego
· 3 jajka
· 1 laska wanili
· 1 lyzeczka cukru waniliowego (ja uzywam robionego samodzielnie - kilka lasek wanili zasypuje cukrem i odstawiam na pare tygodni)
· 150 g cukru
· 150 g maki
· 1 lyzeczka proszku do pieczenia
· 150 g wiorek kokosowych
· 175 g roztopionego masla
· szczypta soli
na krem
· 200 g rozpuszczonej bialej czekolady
· 250 g serca kremowego typu Philadelphia
· 100 g smietany kremowki
· cukier puder do smaku
· kilka kropel soku cytrynowego
· jagody do dekoracji
Przygotowanie:Rozgrzalam piec do 180 st. Wylozylam forme muffinowa papilotkami. Wymieszalam wszystkie mokre skladniki w 1 misce, suche w 2 misce. Polaczylam je razem. Nalozylam ciasto do foremek, tak do 3/4 wysokosci. Pieklam okolo 20 min. Odstawilam do wystudzeniaubilam lekko smietane, dodalam serek i czekolade, doslodzilam cukrem pudrem, dodalam sok cytrynowy. Wstawilam krem do lodowki na troche zeby zgestnial. Nakladalam za pomoca szprycy i dekorowalam jagodami.Z tego przepisu wyszlo okolo 24 babeczek.
chomisiaczki