Buraczki w occie.pdf

(109 KB) Pobierz
733765245 UNPDF
Buraczki w occie
Składniki
2 kg buraków
Zalewa:
½ litra wody
½ zklanki octu 10%
¾ łyżki oli
6 ziarenek ziela angielskiego
½ łyżeczki gorczycy
3 licie laurowe
Spoób wykonania
Buraki ugotowad w kórce Natępnie otudzid, obrad ze kórki,
umyd i zetrzed na tarce o dużych oczkach Do wody dodad ocet, ól,
733765245.001.png
ziele angielkie, gorczyce i licie laurowe Wzytko razem
wymiezad i zagotowad zalewę Gorącą zalewą zalad tarte buraki i
wymiezad Natępnie nakładad buraczki do czytych i uchych
łoików Pateryzowad 10 minut
Składniki wytarczą na około 5 łoików po 500 ml
Smacznego.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin