NADZIEWANA WOŁOWINA.doc

(24 KB) Pobierz
NADZIEWANA WOŁOWINA

NADZIEWANA WOŁOWINA

 

 

1,5 kg wołowiny bez kości

sól

pieprz

majeranek

 

nadzienie:

 

2 cebule

5 pieczarek

2 ogórki kwaszone

2 plastry wędzonego boczku

jajko

kawałek papryki konserwowej

bazylia

majeranek

sól

pieprz

 

              Mięso umyć, osuszyć, naciąć w nim wzdłuż kilka kieszeni i natrzeć przyprawami. Pieczarki, cebulę, paprykę, ogórki oraz boczek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z jajkiem i przyprawić. Nadzieniem napełnić kieszenie. Mięso obwiązać nicią kuchenną i upiec, podlewając wodą. Z upieczonego mięsa zdjąć nici i pokroić go w plastry. Ułożyć na półmisku i udekorować. Podawać z ziemniakami piure i zieloną sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin