Walentynkowy deser z owocami i galaretką.doc

(173 KB) Pobierz

 

Składniki

·         Składniki:

·          

·         1 Galaretka o smaku truskawkowym Dr. Oetkera

·         150 g jogurtu naturalnego

·         250 ml wody

·         1 Krem jogurtowy 3 minuty Dr. Oetkera

·         owoce do przybrania

          

 

Opis przygotowania

Galaretkę rozpuścić w 400 ml przegotowanej gorącej wody. Następnie wylać do płaskiej formy i odstawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu galaretkę pokroić w kostkę. Do wysokiego naczynia wlać jogurt i wodę, następnie powoli miksować, dosypując stopniowo krem jogurtowy. Następnie zwiększyć obroty miksera i całość miksować około 3 minut. Gotowy krem nakładać do pucharków używając szprycy lub rękawa cukierniczego, przekładając warstwy kremu kostkami galaretki. Wierzch ozdobić owocami i galaretką.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin