zupa rybna 2.doc

(20 KB) Pobierz

3 papryki
2 cebule moze byc jedna tez i troche pory
3 zabki czosnku moze byc wiecej musi byc wyczowalny w zupie
6 dojrzalych pomidorow
swieza pietruszke
dobrego bialego fileta rybnego zeby byl troche grubszy bez osci


Rybe dobrze myjesz skrapiasz cytryna i zostawiasz ja bo dopiero dodajemy ja na koniec
Robisz wywar 1,5l- 2l wody dodajesz wegety najlepiej jak bys miala krewetki dobre nie musi byc albo skore z ryby tez nie musi byc tylko dodaje to aromatycznosci .te skladniki ktore napisalam kroisz nie za drobno i nie za grubo i pokoleji kazdy z nich podsmazasz na patelni zeby mialy lekka farbe i wrzucasz do garka z wywarem
Pomidory obierasz ze skorki i tez kroisz i lekko podsmazasz.Rybe kroisz w takie prostokaty i wrzucasz do zupy
Pamietaj aby warzywa byly troche twardawe nie moga sie rozgotowac.Ryba w zupie gotujesz moze 5-10 min
Doprawiasz papryka ostra i slodka ,pieprzem sola do smaku mozesz dodac czili ale malo
I na koniec pietruszka.Zupa nie moze byc za zadka i nie za gesta .Podajesz z bagietka

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin