Wołowina peklowana wędzona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857302 UNPDF
Wołowina peklowana wędzona
Składniki:
Sposób wykonania:
Zrazówkę lub krzyżówkę (bez kości) zamarynować w taki sam sposób, jak szynkę na
surowo. Po dwóch tygodniach kawałki mięsa (możliwie duże) wyjąć, obsuszać 24
godziny na powietrzu, obszyć szczelnie w płótno i wędzić 10 dni w zimnym dymie. Po
uwędzeniu zawiesić w suchym, przewiewnym miejscu. Mięso można przechowywać do 2
miesięcy; dłużej przechowywane staje się mniej smaczne, gdyż zbytnio wysycha.
Podawać po ugotowaniu na zimno lub na gorąco.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
421162_94722230_0.jpg
(38 KB)
759eafb7a6.jpg
(25 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Aromatyczne śliwki w occie.odt
(19 KB)
Aromatyczne pomidory - Kopia.odt
(13 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin