Sałatka z czerwonej kapusty.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
5857295 UNPDF
Sałatka z czerwonej kapusty
Składniki:
3 kg czerwonej kapusty 1 kg jabłek 1 kg pomidorów 50 dag cebuli Zalewa: szklanka octu
10-proc. 9 szklanek wody kilka goździków 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 6
łyżek cukru 3 - 4 łyżeczki soli
Sposób wykonania:
Kapustę poszatkować i posypać płaską łyżką soli, cebulę pokroić w plasterki, posypać
łyżeczką soli, odstawić na 24 godziny. Następnie warzywa odcisnąć, zalać gorącą
zalewą i gotować 45 minut. Pomidory włożyć na 5 minut do gorącej wody, po czym
wyjąć, ostudzić, obrać ze skórki. Pod koniec gotowania do kapusty dodać pokrojone na
cząstki pomidory i obrane starte jabłka, chwilę razem gotować. Nałożyć gorącą sałatkę
do słoików. Do każdego wlać łyżką oleju słonecznikowego, zamknąć. Pasteryzować 15 -
20 minut.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
421162_94722230_0.jpg
(38 KB)
759eafb7a6.jpg
(25 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Aromatyczne śliwki w occie.odt
(19 KB)
Aromatyczne pomidory - Kopia.odt
(13 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin