kapusta czerwona - 0,5 kgkapusta pekińska - 0,5 kgolej - 2-3 łyżkiolej sezamowy - 1 łyżkapieprz czarny - 1 do smakusok z cytryny - 1 łyżkasos sojowy - 1 łyżkasól - 1 do smaku
Kapustę pekińską umyć poszatkować na cienkie paski. Kapustę czerwoną też umyć i poszatkować na cieniutkie paseczki. Całość wymieszać dodać soli i pieprzu do smaku odrobinę oleju, cukru, kwasku cytrynowego lub cytryny. Wymieszać. Dla oddania efektu kuchni chińskiej dodać nie za dużo tak do smaku oleju sezamowego i sosu sojowego. Całość jeszcze raz wymieszać tak aby z podanych składników na dnie miski powstało trochę soku z kapusty. Podawać z ziemniaczkami lub ryżem najlepiej do potrawki z kurczaka. Życzę smacznego
b.t.kaszuba1