Kaszanka z jabłkami.pdf
(
26 KB
)
Pobierz
Kaszanka z jabłkami
Kaszanka z jabłkami
Napisał Xawier
Składniki:
• 1 kg kaszanki
• 0.5 kg jabłek
• 3-4 pomidory
• sól, szczypta cukru
• majeranek
Sposób wykonania:
Kaszankę podzielić na porcje po około 20-25 dag na osobę i ułożyć luźno w żeliwnej brytfance. Jabłka obrać
i pokroić w ósemki, ułożyć pomiędzy i obok kawałków kaszanki. Obok jabłek można położyć obrane ze
skórki pomidory. Jabłka oprószyć lekko solą, sporą szczyptą cukru oraz majerankiem. Na dno brytfanki
wlać 0.25 szklanki wody i brytfankę wsunąć do dobrze nagrzanego piekarnika. Po 30-40 minutach
brytfankę wyjąć z pieca.
Plik z chomika:
wrolek
Inne pliki z tego folderu:
Watrobka_z_cebulka KOTLET.TV_(HD).avi
(166144 KB)
Zupa_pieczarkowa_-_Video-Kuchnia.pl.avi
(17733 KB)
Gulasz_domowy_[Video-Kuchnia.pl].avi
(19279 KB)
Kotlet_de_volaille_-_Video-Kuchnia.pl(1).avi
(12466 KB)
Pasta_jajeczna_od_kotlet.tv(1).avi
(12479 KB)
Inne foldery tego chomika:
WĘDZENIE I WĘDZARNIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin