Poledwica z pieprzem.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
70612883 UNPDF
Polędwica z pieprzem
Składniki
1-1,2 kg polędwicy, półtorej łyżeczki czarnego pieprzu, łyżka
mąki, płaska łyżeczka szałwii, gałązka świeżego rozmarynu lub
łyżeczka suszonego, pół szklanki bulionu, 2-3 łyżki oliwy,
kieliszek brandy, sól
Sposób przyrządzania
Pieprz ziarnisty grubo zemleć, wymieszać z mąką i ziołami. Mięso umyć, osuszyć,
natrzeć solą, obtoczyć w mieszance mąki i przypraw i odstawić na 30 min. Następnie
zrumienić na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić brandy, podlać
gorącym bulionem, przykryć i wstawić do gorącego piekarnika na 20-30 min. Na 5 min
przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę. Pokroić mięso w plastry i przełożyć na
wygrzany półmisek. Sos podać w sosjerce. Podawać na gorąco z jarzynką z buraczków i
ziemniakami piure lub kluskami francuskimi i cykorią. (100 g - 145 kcal).
Plik z chomika:
zznn
Inne pliki z tego folderu:
DANIA Z MIĘS KOTLETY Z PIECZARKAMI I ŻÓŁTYM SEREM SKŁADNIKI.pdf
(80 KB)
Pierś z indyka nadziewana szpinakiem.pdf
(380 KB)
Pierśz indyka z ananasem.pdf
(379 KB)
Schab w sosie grzybowym.pdf
(561 KB)
Kurczak duszony w miodzie-Kuchnia chińska.pdf
(63 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 21.01.2024
! # Wrzucone - sprawdzone i pełne Ebooki #
!ebooki teologiczne zbiorczo!
!Teologia katolicka - teksty
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin