Kotleciki z konserwy.pdf

(66 KB) Pobierz
70612810 UNPDF
Kotleciki z konserwy
Składniki
Puszka (30 dag) mielonki wieprzowej lub wołowej, jajo, po
szczypcie mielonej papryki, bazylii i majeranku, pół łyżeczki sosu
sojowego, 4 łyżki tartej bułki, łyżka ziaren sezamu, 2 łyżki oleju
do smażenia
Sposób przyrządzania
1.Konserwę wyjąć z puszki, zetrzeć na tarce jarzynowej lub
przepuścić przez maszynkę.
2.Mięso lekko podsmażyć na odrobinie rozgrzanego oleju, przełożyć do miski i
wymieszać z łyżką tartej bułki, jajem, przyprawami i odrobiną wody.
3.Z mięsa uformować kilka okrągłych kotlecików, każdy obtoczyć w tartej bułce
wymieszanej z sezamem.
4.Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kotleciki z obu stron na rumiano.
5.Podawać z dowolną sezonową surówką. 100 g - 280 kcal.
 
70612810.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin