SAŁATKA Z SUSZONYCH OWOCÓW Z WINOGRONAMI.doc

(23 KB) Pobierz

SAŁATKA Z SUSZONYCH OWOCÓW Z WINOGRONAMI

Po 10 dag suszonych moreli, śliwek, fig i daktyli.
1 mała kiść winogron zielonych,
1 szkl. herbaty,
sok i skórka z 0,5 cytryny,
2 małe kubeczki jogurtu,
cukier puder.

Owoce opłukać i odcedzić. Figi pokroić na ćwiartki jeżeli są duże to w ósemki, daktyle przekroić na pół i usunąć pestkę. Wszystkie owoce wraz ze startą skórką z cytryny włożyć do garnka i zalać herbatą, gotować ok. 10 min. pod przykryciem. Zdjąć  z ognia i odstawić w chłodne miejsce. Gdy owoce wystygną wymieszać  z sokiem z cytryny. Rozłożyć owoce do salaterek, dodać połówki winogron bez pestek, a przed samym podaniem polać jogurtem i posypać cukrem pudrem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin