Zapiekanka włoska.pdf
(
72 KB
)
Pobierz
26067248 UNPDF
Zapiekanka włoska
Składniki
50 dag mielonej wołowiny, półtorej szklanki makaronu
wermiszelu, cebula, szklanka pokrojonego selera naciowego, 2
szklanki sosu pomidorowego (patrz: Sosy), łyżeczka cukru,
łyżeczka tymianku lub bazylii, 5 dag startego żółtego sera, sól,
pieprz
Sposób przyrządzania
Mięso włożyć do żaroodpornego naczynia (1 l), rozprowadzić po dnie, posypać
połamanym na kawałki makaronem, posiekaną cebulą i pokrojonym w kostkę selerem.
Sos pomidorowy połączyć z pozostałymi składnikami, zalać nim zawartość naczynia.
Przykryć folią mikrofalową i mikrofalować 10 minut przy NAJWYŻSZEJ MOCY. Odkryć,
starannie wymieszać, przykryć, mikrofalować 10 minut przy ŚREDNIEJ MOCY (50
proc.), wymieszać, przykryć, pozostawić w temperaturze pokojowej na 10 minut. Przed
podaniem posypać serem.
Proporcje dla 4 osób.
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
Beszanel ( Biały sos).pdf
(51 KB)
Budyń mocca.pdf
(43 KB)
Buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Bułeczki z bananami.pdf
(19 KB)
Ciasteczka pomarańczowe.pdf
(70 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin