Zupa z soczewicy.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
4243830 UNPDF
Zupa z soczewicy
Składniki
1-1,5 szklanki soczewicy łuskanej, 2 cebule, 3 marchewki, pół
małego selera, pietruszka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 3
łyżki przyprawy do zup, 2-3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oliwy, 2
łyżeczki majeranku, łyżeczka cząbru, pęczek natki pietruszki,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Soczewicę zalać dwoma litrami lekko osolonej wrzącej wody i gotować na małym ogniu.
Cebulę posiekać, poddusić z oliwą, dodać do gotującej się soczewicy. Resztę warzyw
obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i włożyć do garnka z zupą. Gdy soczewica
będzie prawie miękka, dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę do zup, przeciśnięty
przez praskę czosnek, majeranek i cząber. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić
pieprzem. Na talerzu posypać zupę posiekaną natką. 100 g - 85 kcal.
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
124_Przepisy_na_ZUPY.pdf
(3177 KB)
124_Przepisy_na_ZUPY (2).pdf
(1655 KB)
Aksamitna zupa z bobu z fasolką szparagową.doc
(39 KB)
Aksamitne veloute dyniowe ze śmietaną.doc
(32 KB)
Aksamitna zupa z zielonej soczewicy.doc
(38 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin