Chili con Carne.TXT

(0 KB) Pobierz
Chili con Carne
 
(6 porcji) 
czosnek, 3 zšbki
natka pietruszki (posiekana), 2 łyżki
cebula, 1 sztuka
pomidory, 2 puszki
fasola konserwowa czerwona, 2 puszki
koperek (posiekany), 2 łyżki
olej, 4 łyżki
licie laurowe, 1 sztuka
papryka mielona ostra, 0,5 łyżeczki
sól, pieprz
mięso mielone, 500 gramów
Bulion warzywny WINIARY, 1 kostka
  

   
 
  
Cebulę drobno posiekać. Czosnek rozdrobnić. Mięso mielone połšczyć z cebulš i czosnkiem, podsmażyć na oleju. Lić laurowy pokruszyć. Bulion warzywny rozpucić w 250 ml goršcej wody. Do mięsa dodać: Bulion, pomidory, natkę pietruszki, koperek i lić laurowy. Doprawić solš i pieprzem. Dusić 15 min. Fasolkę osšczyć z zalewy, połšczyć z mięsem. Zagotować. Dodać ostrš paprykę. 

Czas przygotowania: 30 min. 
 
Wartoć energetyczna:
całoć: 2274 kcal
1 porcja: 379 kcal  
 
    
 
 
 
 
 
 
 Danie w 5 minut | Nestle Polska 
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin