Chili con Carne (6 porcji) czosnek, 3 zšbki natka pietruszki (posiekana), 2 łyżki cebula, 1 sztuka pomidory, 2 puszki fasola konserwowa czerwona, 2 puszki koperek (posiekany), 2 łyżki olej, 4 łyżki licie laurowe, 1 sztuka papryka mielona ostra, 0,5 łyżeczki sól, pieprz mięso mielone, 500 gramów Bulion warzywny WINIARY, 1 kostka Cebulę drobno posiekać. Czosnek rozdrobnić. Mięso mielone połšczyć z cebulš i czosnkiem, podsmażyć na oleju. Lić laurowy pokruszyć. Bulion warzywny rozpucić w 250 ml goršcej wody. Do mięsa dodać: Bulion, pomidory, natkę pietruszki, koperek i lić laurowy. Doprawić solš i pieprzem. Dusić 15 min. Fasolkę osšczyć z zalewy, połšczyć z mięsem. Zagotować. Dodać ostrš paprykę. Czas przygotowania: 30 min. Wartoć energetyczna: całoć: 2274 kcal 1 porcja: 379 kcal Danie w 5 minut | Nestle Polska
anatoll