Chili Con Carne 3.txt

(0 KB) Pobierz
Chili Con Carne 3 
Przygotowanie: Fasolę zalać zimnš wodš i moczyć przez 8 godz. 
Ugotować w wodzie, w której się moczyła i pozostawić do ostygnięcia (nie odcedzać). 
Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, zalać zimnš wodš, dodać 1,5 łyżki przyprawy i dusić ok. 1 godz. 
(mięso mielone wystarczy obsmażyć). 
Na pozostały ze smażenia olej włożyć pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. 
Po 3 min. Smażenia dołożyć pomidory i wszystko dusić 10 min. Przełożyć do garnka z mięsem, 
dodać odcedzonš fasolę, doprawić przyprawš lub solš i dusić do miękkoci mięsa. 

Składniki: 250 g. czerwonej fasoli, 500 g. mięsa wołowego na gulasz (lub mielonego), 
1 cebula, 
1 papryka, 
5 wieżych pomidorów bez skórki lub 240 g. pomidorów z puszki, 
sól, 
olej do smażenia, 
przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej. do listy kategorii przepisów do poprzedniej strony 
rodukty Przyprawa do potraw kuchni Meksykańskiej 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin