Chili Con Carne 3 Przygotowanie: Fasolę zalać zimnš wodš i moczyć przez 8 godz. Ugotować w wodzie, w której się moczyła i pozostawić do ostygnięcia (nie odcedzać). Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, zalać zimnš wodš, dodać 1,5 łyżki przyprawy i dusić ok. 1 godz. (mięso mielone wystarczy obsmażyć). Na pozostały ze smażenia olej włożyć pokrojone w kostkę paprykę i cebulę. Po 3 min. Smażenia dołożyć pomidory i wszystko dusić 10 min. Przełożyć do garnka z mięsem, dodać odcedzonš fasolę, doprawić przyprawš lub solš i dusić do miękkoci mięsa. Składniki: 250 g. czerwonej fasoli, 500 g. mięsa wołowego na gulasz (lub mielonego), 1 cebula, 1 papryka, 5 wieżych pomidorów bez skórki lub 240 g. pomidorów z puszki, sól, olej do smażenia, przyprawa do potraw kuchni meksykańskiej. do listy kategorii przepisów do poprzedniej strony rodukty Przyprawa do potraw kuchni Meksykańskiej
anatoll