Sledz po japonsku.doc

(21 KB) Pobierz
Składniki:

Śledź po japońsku

 

Składniki:

płaty śledziowe

½ szklanki zielonego groszku

2 jajka

3 łyżki majonezu

2 cebule

1 ogórek kwaszony

2 łyżki śmietany

1 jabłko

 

Przygotowanie:

Cebule pokroić w plastry i sparzyć wrzątkiem, ogórek obrać ze skorki i pokroić w kostkę, jabłko obrane zetrzeć na jarzynowej tarce. W filety śledziowe zawinąć cebule, po ½ ugotowanego na twardo jajka oraz pokrojony ogórek i utarte jabłko. Zwinięte filety położyć na półmisku, po bokach obłożyć groszkiem. Majonezem rozmieszanym ze śmietaną polać filety i przybrać jajkiem ugotowanym na twardo, pomidorem, brzoskwinia, natka pietruszki i majonezem.

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin