Pasztet wyborny.pdf
(
260 KB
)
Pobierz
Pasztet wyborny
Składniki:
3/4 kg wieprzowiny bez kości (łopatka od szynki)
30 dag wołowiny bez kości
30 dag wątróbki cielęcej (może być drobiowa)
1/2 kg surowego boczku
pęczek włoszczyzny
duża cebula kilka ziaren ziela ang i czarnego pieprzu 2 liście
laurowe
czerstwa bułka
5 jajek
starta gałka muszkatołowa
sól pieprz
Wykonanie:
Wieprzowinę wołowinę i boczek umyć zalać wodą
posolić dodać liście laurowe ziele i pieprz ziarnisty - zagotować
Dołożyć oczyszczoną włoszczyznę i gotować do momentu aż mięso
będzie miękkie Cebulę posiekać wątróbkę oczyścić i umyć wraz z
cebulą usmażyć na oleju Mięso wraz z wątróbką przepuścić przez
maszynkę do mięsa Bułkę namoczyć wywarze i odcisnąć Do masy
mięsnej dodać bułkę jajka sól pieprz gałkę - wyrobić na jednolitą masę
Wyłożyć do posmarowanej i posypanej bułką tartą formy (może być
keksowa) wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni
i piec godzinę
Podawać z dowolnym dipem
Smacznego!
Plik z chomika:
misiaQ_76
Inne pliki z tego folderu:
Paszteciki z nadzieniem rybnym.pdf
(159 KB)
PASZTET Z CUKINII.pdf
(271 KB)
Pasztet drobiowy 2.pdf
(423 KB)
Mocno czosnkowa wiejska konserwa (kiełbasa) słoikowa z Aleksandrowa z dwoma rodzajami czerwonej papryki.pdf
(384 KB)
Pasztet.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
____Stare książki kucharskie
Chleb
książki kucharskie (kehila)
Pasztet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin