Kociołek mazurski .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 1 duża chuda kiełbasa • 0, 5 kg ziemniaków • 5 dużych marchwi • 5 dużych cebuli • 2 papryki • 1 szklanka kurek • przyprawy (sól, pieprz, zioła) WYKONANIE: 1. Ziemniaki, marchewkę, kurki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić w grube talarki, marchewkę w trochę cieńsze talarki, kurki zostawić całe, a cebulę pokroić w grube kółeczka. 2. Kiełbasę pokroić w grubsze plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego włożyć kolejno: -ziemniaki -cebulę -marchew -kiełbasę - kurki 3. Co dwie warstwy posypywać przyprawą. Przekładać składniki tak by na wierzchu znalazła się marchew. Marchew skropić oliwą i posypać samymi ziołami. 4. Naczynie szczelnie zamknąć, nie otwierać podczas pieczenia!. Wstawić do rozgrzanego na temperaturę 180 stopni piekarnika i piec ok. 1 godziny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin