Kawa latte.doc

(20 KB) Pobierz
Kawa latte

 

 

 

 

 

Kawa latte

 

 

 

Jakie składniki przygotować:

 

    * 1/4 szklanki naparu kawowego,

    * pół szklanki mleka,

    * czekolada lub kakao rozpuszczalne.

 

 

 

 

Jak przyrządzić:

 

Przygotowujemy mocną kawę w ekspresie lub przy użyciu filtra ręcznego.

Na 1 małą filiżankę kawy wykorzystujemy 2 czubate łyżeczki kawy.

Podgrzewamy mleko do temperatury 60 stopni, następnie spieniamy je narzędziem do ubijania.

Do 2/3 objętości wysokiej szklanki wlewamy mleko, po czym delikatnie wlewamy kawę. Na wierzch kawy nakładamy piankę z mleka.

Napój posypujemy dobrym kakao lub czekoladą w proszku.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin