Słodka arkadia
Składniki
Ciasto:6 jajek1 kostka margaryny20 dag cukru pudru20 dag mąki pszennej2 łyżki kakao20 dag orzechów mielonych1 łyżeczka proszku do pieczenia1 paczka biszkoptówKrem:½ litra mleka2 budynie waniliowe lub śmietankowe1 kostka masłacukier do smaku2 suche wafle
Margarynę utrzeć z cukrem, żółtkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, orzechy. Z białek ubić pianę. Lekko wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, pierwszą wyłożyć na blachę, rozłożyć biszkopty, przykryć drugą połową i upiec. Ugotować budyń, dodają cukier do smaku. Masło utrzeć i stopniowo łączyć z przestudzonym budyniem. Wafel o rozmiarze ciasta ułożyć na tacy, posmarować połową kremu, na to położyć ciasto, posmarować resztą kremu i przykryć drugim waflem.
inka40