Królewiec.rtf

(847 KB) Pobierz

Królewiec

Składniki

Biszkopt jasny:,

5 jajek,

5 łyżek cukru,

5 łyżek maki,

1płaska łyżeczka proszku do pieczenia,

ciasto kruche:,

2 szklanki mąki,

1/2 szklanki cukru kryształu,

2 łyżki miodu płynnego,

1 łyżeczka sody oczyszczonej,

15 dkg margaryny,

1 jajko,

Masa:,

1/2 l mleka,

1/2 szklanki cukru,

1łyżka mąki ziemniaczanej,

1łyżka mąki zwykłej,

1 cukier waniliowy,

1 kostka margaryny,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 90 min

1. Biszkopt jasny:

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia taką samą w jakiej upieczemy kruche ciasto. Piec w temperaturze 160- 180 stopni.

2.Ciasto kruche:

Zarobić ciasto,podzielić na 2 części,upiec 2 placki w jednakowych formach.

Masa:

z mleka ,mąki, cukru ugotować budyń.Do gorącego budyniu dodać margarynę i dobrze wymieszać.Gorącą masą przekładać placki.

Placek kruchy-masa-biszkopt -masa-placek kruchy-polewa.Smacznego!!!!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin